.

.

Oponka - Skirt steak

Jinak také Skirt steak je díky prokrvení velmi šťavnatý a křehký. Vyniká výraznou chutí. Nachází se hned vedle Hanger steaku.
Vhodná na: steaky, rolády

S DPH
Cena za kg:
Naporcovat
  • Jak si přejete naporcovat? Max. 250 znaků
Množství
Přidat do košíku
(cca g)

Je vhodná na grilování, steaky a minutky, dušení a rolády. Je zavěšený pod páteří zvířete, v místech, kde má svíčková špičku, kousek od jater. Hodně se povídá, že od nich chytá silnou kořeněnou chuť, ale podle nejlepšího steakového řezníka z Prahy, to pravda není :-). Jako chuť je opravdu výborná, ale ne od jater :-) Je to jeden z nejlepších a nejchutnějších svalů, který na jalovici najdete. Řezníci tento kus obvykle nedávali do prodeje a vyřezávali si tento kus jen pro svoji spotřebu

 

Vhodnost na grilování podle nás  = 100 %

 

Toto steakové maso je ideální na gril. U nás v ČR bohužel dlouhá léta končilo ve výrobě uzenin nebo mrazáku samotného řezníka? :-)

 

 A jak griovat? Stačí položit na pánev a cca 15 sekund nechat z každé strany zatáhnout, aby nevytékala šťáva, pak grilovat na maximálně rozpálené pánvi nebo kameni po dobu 2-3 minuty z každé strany, poté je vhodné nechat steak tkzv. dojít v troubě o teplotě cca 70 stupňů Celsia po dobu 10 minut.

 

Vakuově baleno v den převzetí drobů z ekojatek (1-2 dny po porážce, po zchlazení na 1,5 st C)

 

 Minimální trvanlivost a podmínky skladování:

 

Minimální trvanlivost našeho masa při vhodném skladování garantujeme 20 dnů od předání zákazníkovi. Do této doby je vhodné maso spotřebovat nebo případně zamrazit,

Čemu říkáme vhodné skladování? Maso je nejvhodnější skladovat na nejchladnějším místě Vaší chladničky (nejlépe nulové zóně) při teplotě 0-6 stupňů Celsia.

oss001

Specifické reference

podobné produkty