


Jinak také veverka někdy také nazývána (řeznická panenka) je díky prokrvení velmi šťavnatá a křehká. Vyniká výraznou chutí. Je vhodná na: steaky, tatarák, roastbeef a pravé fajitas
Hanger steak česky veverka je sval bránice. Někdy se taky nazývá řeznická panenka. Je vhodný na grilování, steaky a minutky, dušení a rolády. Je zavěšený pod páteří zvířete, v místech, kde má svíčková špičku, kousek od jater. Hodně se povídá, že od nich chytá silnou kořeněnou chuť, ale podle nejlepšího steakového řezníka z Prahy, to pravda není :-). Jako chuť je opravdu výborná, ale ne od jater :-) Je to jeden z nejlepších a nejchutnějších svalů, který na jalovici najdete. Řezníci tento kus obvykle nedávali do prodeje a vyřezávali si tento kus jen pro svoji spotřebu (odtud také název řeznická domácí panenka.
Hodí se také na přípravu Pravé fajitas
Vhodnost na grilování podle nás = 100 %
Toto steakové maso je ideální na gril. U nás v ČR bohužel dlouhá léta končilo ve výrobě uzenin nebo mrazáku samotného řezníka? :-)..... Určitou tuhost masa lze zmírnit nakrájením na tenoučké plátky přes vlákno jako u flank steaku.
A jak griovat? Stačí položit na pánev a cca 15 sekund nechat z každé strany zatáhnout, aby nevytékala šťáva, pak grilovat na maximálně rozpálené pánvi nebo kameni po dobu 3-4 minuty z každé strany, poté je vhodné nechat steak tkzv. dojít v troubě o teplotě cca 70 stupňů Celsia po dobu 10 minut.
Vakuově baleno v den převzetí drobů z jatek (1-2 dny po porážce, po zchlazení na 1,5 st C)
Minimální trvanlivost a podmínky skladování:
Minimální trvanlivost našeho masa při vhodném skladování garantujeme 20 dnů od předání zákazníkovi. Do této doby je vhodné maso spotřebovat nebo případně zamrazit,
Čemu říkáme vhodné skladování? Maso je nejvhodnější skladovat na nejchladnějším místě Vaší chladničky (nejlépe nulové zóně) při teplotě 0-6 stupňů Celsia.
Chuck Tender steak po cca 250 g
Nižší varianta Flank steaku vhodná na grilování a steaky nebo pečení vcelku. Váha 0,7 - 1 kg.
Vyšší varianta Flank steaku vhodná na grilování a steaky, ale i pečení vcelku. Váha 1,2-1,5 kg.
Hruška je co se týče křehkosti a libovosti TOP maso na steak, váží cca 0,4 - 0,5kg.
Rump steak BALENO po 200-250 g !
Rump steak je díky žilkovému mramorování šťavnaté a křehké maso vhodné na steaky, roastbeef, aj.
Dokonalý steak! Díky tukovému krytí a velmi křehkému masu si opravdu pochutnáte...
Steak cca 250 g
Sirloin steak je velmi křehké maso vhodné na libovější steak, roastbeef, pečení, dušení a minutky
Jinak také Skirt steak je díky prokrvení velmi šťavnatý a křehký. Vyniká výraznou chutí. Nachází se hned vedle Hanger steaku.
Vhodná na: steaky, rolády
Ořech (Thick flank) je libové maso, nejvyšší část ze zadní kýty. Váží cca 1,5- 2kg! Je vhodný na pečení, dušení a více vyzrálý i na grilování
Plec loupaná iron steak kdysi nazývaná též péro je díky žilkovému mramorování šťavnaté a křehké maso vhodné na steaky, baleno po 200-230 g
Pravá svíčková Tenderloin steak je nejjemnější hovězí maso. Vhodná na bifteky, steaky, pravý škrábaný tatarák nebo carpaccio.