.

.

Nízký roštěnec vcelku

Sirloin steak je velmi křehké maso vhodné na libovější steak, roastbeef, pečení, dušení a minutky

499,00 Kč
S DPH
Cena za kg: 499,00 Kč
Naporcovat
  • Jak si přejete naporcovat? Max. 250 znaků
Množství
Přidat do košíku
(cca 1000 g)

 

Nízký roštěnec neboli lidově roštěná neboli nízký šus je libovější část hovězího masa umístěného v zadní čtvrti hřbetní části.

Nízký roštěnec má charakter zadního hovězího masa.

Nízký roštěnec je vhodný na rostbíf. Dále se hodí na roštěnky, na dušení, pečení, grilování, steaky a minutky.

 

Vhodnost na grilování podle nás  = 100 %

 

Toto maso je zejména v Čechách  na grilování spolu s pravou svíčkovou využíváno nejvíce - tato svalovina je velmi libová, přesto vnitřně jemné tukové krytí má a díky tomu, že se nachází pod páteří , tak není zvířetem prakticky k ničemu využívána a je díky tomu velmi křehká, doporučujeme nakrájet na plátky 2,5-3 cm, pak položit na pánev a cca 15 sekund nechat z každé strany zatáhnout, aby nevytékala šťáva, pak grilovat na maximálně rozpálené pánvi nebo kameni po dobu 2,5-3 minuty z každé strany, poté je vhodné nechat steak tkzv. dojít v troubě o teplotě cca 70 stupňů Celsia po dobu 10 minut.

 

Vakuově baleno v den bourání !!

 

 

 

Minimální trvanlivost a podmínky skladování:

 

Čemu říkáme vhodné skladování? Maso je nejvhodnější skladovat na nejchladnějším místě Vaší chladničky (nejlépe nulové zóně) při teplotě 0-6 stupňů Celsia.

Minimální trvanlivost našeho masa při vhodném skladování garantujeme 20 dnů od předání zákazníkovi. Do této doby je vhodné maso spotřebovat nebo případně zamrazit.

 

nrv001

Specifické reference

podobné produkty