.

.

Flank steak

Poslední kus skladem

Nižší varianta Flank steaku vhodná na grilování a steaky nebo pečení vcelku. Váha 0,7 - 1 kg.

450,00 Kč
S DPH
Cena za kg: 450,00 Kč
Naporcovat
  • Jak si přejete naporcovat? Max. 250 znaků
Množství
Přidat do košíku
(cca 1000 g)

Flank steak je hovězí maso z pupku. Jeho nejlibovější část. Je vhodné na grilování, steaky a minutky. 

 

Vhodnost na grilování podle nás  = 90 %

Tento malý kousek steakového masa lze získat z nižší části pupku. V Jižní Americe Vám v restauraci u položky FLANK přinesou právě tento kousek masa. Má velmi výrazné mramorování a delší svalová vlákna. Doporučujeme pro úpravu RARE nebo MEDIUM RARE ! 

 

Toto steakové maso je pro grilování asi předurčené :-). Zejména v poslední době se o něm začalo hodně mluvit. Maso má velmi bohaté vnitřní tukové krytí. Prakticky nemusíte krájet, protože je již od přírody v ideální tlošťce  cca 2-3 cm. Stačí tedy položit na pánev a cca 15 sekund nechat z každé strany zatáhnout, aby nevytékala šťáva, pak grilovat na maximálně rozpálené pánvi nebo kameni po dobu 3-4 minuty z každé strany, poté je vhodné nechat steak tkzv. dojít v troubě o teplotě cca 70 stupňů Celsia po dobu 10 minut.

Velmi často se griluje vcelku na ohni a nebo peče vcelku v troubě.

 

Ideálně na talíři nakrájet pod úhlem na tenoučké plátky přes vlákno.... 

 

 

Vakuově baleno v den bourání !!

 

 

Minimální trvanlivost a podmínky skladování:

 

Minimální trvanlivost našeho masa při vhodném skladování garantujeme 20 dnů od předání zákazníkovi. Do této doby je vhodné maso spotřebovat nebo případně zamrazit.

 

Čemu říkáme vhodné skladování? Maso je nejvhodnější skladovat na nejchladnějším místě Vaší chladničky (nejlépe nulové zóně) při teplotě 0-6 stupňů Celsia.

fs001

Specifické reference

podobné produkty