.
.
Svíčková pravá
VyprodánoPravá svíčková Tenderloin steak je nejjemnější hovězí maso. Vhodná na bifteky, steaky, pravý škrábaný tatarák nebo carpaccio.
Pravá svíčková je velice ceněná část hovězího masa, umístěná pod bederní páteří a podél ní. Tato svalovina je vystavena velmi nízké námaze a z toho důvodu je toto maso jemně vláknité, křehké, jemné a libové.
Pravá svíčková je na zadním konci silnější. Tento konec se nazývá palec. Palec je vhodný na pečení, dušení, minutky, steaky i bifteky. Úzký přední konec se nazývá špička. Špička se hodí na medailonky, soté a tatarský biftek.
Pravá svíčková se porcuje napříč průběhu svalových vláken, čímž se ještě zvýší jemnost jednotlivých porcí. Řezům ze svíčkové se říká bifteky. Pravá svíčková je nejčastěji připravována na pečení. Svíčkovou lze dále protahovat slaninou, nakládat do marinády a připravovat na smetaně.
Vhodnost na grilování podle nás = 100%
Na grilování tohoto masa opravdu nejde nic pokazit - tato svalovina je velmi libová a díky tomu, že není zvířetem prakticky k ničemu využívána je 100% křehká. STEAK z této svaloviny se Vám bude na talíři úplně rozpadat, což samozřejmě někdo ocení a někdo zase ne :-). Doporučujeme nakrájet na plátky 2,5-3 cm, pak položit na pánev a cca 15 sekund nechat z každé strany zatáhnout, aby nevytékala šťáva, pak grilovat na maximálně rozpálené pánvi nebo kameni po dobu 2,5-3 minuty z každé strany, poté je vhodné nechat steak tkzv. dojít v troubě o teplotě cca 70 stupňů Celsia po dobu 10 minut.
Vakuově baleno v den bourání !!
Minimální trvanlivost a podmínky skladování:
Minimální trvanlivost našeho masa při vhodném skladování garantujeme 20 dnů od předání zákazníkovi. Do této doby je vhodné maso spotřebovat nebo případně zamrazit, kosti vakuujeme jen na přání - každopádně u nich trvanlivost jen 5 dní.
Čemu říkáme vhodné skladování? Maso je nejvhodnější skladovat na nejchladnějším místě Vaší chladničky (nejlépe nulové zóně) při teplotě 0-6 stupňů Celsia.
Parametry
- Max. množství
- 1
Specifické reference
podobné produkty
Nižší varianta Flank steaku vhodná na grilování a steaky nebo pečení vcelku. Váha 0,7 - 0,8 kg.
489,00 Kč / kg
Vyšší varianta Flank steaku vhodná na grilování a steaky, ale i pečení vcelku. Váha cca 1,5 kg.
389,00 Kč / kg
Jinak také veverka někdy také nazývána (řeznická panenka) je díky prokrvení velmi šťavnatá a křehká. Vyniká výraznou chutí. Je vhodná na: steaky, tatarák, roastbeef a pravé fajitas
588,00 Kč / kg
Hruška je co se týče křehkosti a libovosti TOP maso na steak, váží nejčastěji cca 0,4 - 0,45 kg.
698,00 Kč / kg
Rump steak - 200 g. Výška 2-3 cm.
495,00 Kč / kg
Rump steak je díky žilkovému mramorování šťavnaté a křehké maso vhodné na steaky, roastbeef, aj.
495,00 Kč / kg
Dokonalý steak! Díky tukovému krytí a velmi křehkému masu od kosti si opravdu pochutnáte... Nejčastěji váží cca 800-850 g.
479,00 Kč / kg
Steak vysoký 2,5-3 cm, cca 300 g
597,00 Kč / kg
Striploin steak je velmi křehké maso vhodné na libovější steak, roastbeef, pečení, dušení a minutky
597,00 Kč / kg
Jinak také Skirt steak (o váze cca 400 g) je díky prokrvení velmi šťavnatý a křehký steak. Vyniká výraznou chutí. Nachází se hned vedle Hanger steaku.
Vhodná na: steaky, rolády
473,00 Kč / kg
Ořech (Thick flank) je libové maso, nejvyšší část ze zadní kýty. Váží cca 1,5- 2kg! Je vhodný na pečení vcelku, dušení a grilování
497,00 Kč / kg
Plec loupaná iron steak (Top BLADE STEAK) kdysi nazývaná též péro je díky žilkovému mramorování šťavnaté a křehké maso vhodné na steaky, baleno po 250 g
476,00 Kč / kg
Steak Tomahawk je řez hovězího vysokého roštěnce (rib eye) s kostí (žebrem), který má 4-5 centimetrů. Říká se tomu řez "tomahawk", protože steak s dlouhou kostí připomíná jednoruční sekeru.
749,00 Kč / kg