.

.

Flank steak - Flap

Poslední kus skladem

Vyšší varianta Flank steaku vhodná na grilování a steaky, ale i pečení vcelku. Váha cca 1,5 kg.

584,00 Kč
S DPH
Cena za kg: 389,00 Kč
Naporcovat
  • Jak si přejete naporcovat? Max. 250 znaků
Množství
Přidat do košíku
(cca 1500 g)

Flank steak je hovězí maso z pupku. Jeho nejlibovější část. Je vhodné na grilování, steaky a minutky. Má ve struktuře trochu specifická delší svalová vlákna.

Tento větší kousek steakového masa lze získat z vyšší části pupku. V Severní Americe Vám v restauraci u položky FLANK přinesou právě tento kousek masa. Má velmi výrazné mramorování a delší svalová vlákna. 

Vhodnost na grilování podle nás  = 90 %

DOPORUČUJEME PRO ÚPRAVU MEDIUM RARE NEBO MEDIUM 

 

 

Toto steakové maso je pro grilování asi předurčené :-). Zejména v poslední době se o něm začalo hodně mluvit. Maso má velmi bohaté vnitřní tukové krytí. Prakticky nemusíte krájet, protože je již od přírody v ideální tlošťce  cca 3 cm. Stačí tedy položit na pánev a cca 15 sekund nechat z každé strany zatáhnout, aby nevytékala šťáva, pak grilovat na maximálně rozpálené pánvi nebo kameni po dobu cca 4 minuty z každé strany, poté je vhodné nechat steak tkzv. dojít v troubě o teplotě cca 70 stupňů Celsia po dobu 10 minut.

Velmi často se griluje vcelku na ohni a nebo peče vcelku v troubě.

 

Ideální nakrájet až na talíři pod úhlem na tenoučké plátky přes vlákno.... 

 

 

Vakuově baleno v den bourání !!

 

 

Minimální trvanlivost a podmínky skladování:

 

Minimální trvanlivost našeho masa při vhodném skladování garantujeme 20 dnů od předání zákazníkovi. Do této doby je vhodné maso spotřebovat nebo případně zamrazit.

 

Čemu říkáme vhodné skladování? Maso je nejvhodnější skladovat na nejchladnějším místě Vaší chladničky (nejlépe nulové zóně) při teplotě 0-6 stupňů Celsia.

fsf001

Specifické reference

podobné produkty