



Rump steak je díky žilkovému mramorování šťavnaté a křehké maso vhodné na steaky, roastbeef, aj.
Květová špička je umístěná v horní části kýty. Jedná se o velké hýžďové svaly.
Květová špička je velice jemné maso, které se hodí na pečení, pečení v celku, vaření, dušení, grilování a na minutky.
Díky drobným vnitřním tukovým paprskům se steak udrží ve šťavnatém a nevysušeném stavu. I přesto je maso velmi libové. Vyjímečně chutné maso na steak MEDIUM. Je to takový steak pro ženské :-)
Vhodnost na grilování podle nás = 100 %
Toto maso je v Americe na grilování využíváno nejvíce - tato svalovina je velmi libová a díky tomu, že se nachází nad kýtou a za nízkým roštěncem v místě zvaném podocasí, tak není zvířetem prakticky k ničemu využívána a je díky tomu velmi křehká, jemné žilky (tkzv. mramorování) tohoto masa dodávají steakům dokonalou chuť (není třeba vůbec solit a kořenit), doporučujeme nakrájet na plátky 2,5-3 cm, pak položit na pánev a cca 15 sekund nechat z každé strany zatáhnout, aby nevytékala šťáva, pak grilovat na maximálně rozpálené pánvi nebo kameni po dobu 2,5-3 minuty z každé strany, poté je vhodné nechat steak tkzv. dojít v troubě o teplotě cca 70 stupňů Celsia po dobu 10 minut.
Vakuově baleno v den bourání !!
Minimální trvanlivost a podmínky skladování:
Minimální trvanlivost našeho masa při vhodném skladování garantujeme 20 dnů od předání zákazníkovi. Do této doby je vhodné maso spotřebovat nebo případně zamrazit.
Čemu říkáme vhodné skladování? Maso je nejvhodnější skladovat na nejchladnějším místě Vaší chladničky (nejlépe nulové zóně) při teplotě 0-6 stupňů Celsia.
Chuck Tender steak po cca 250 g
Nižší varianta Flank steaku vhodná na grilování a steaky nebo pečení vcelku. Váha 0,7 - 1 kg.
Vyšší varianta Flank steaku vhodná na grilování a steaky, ale i pečení vcelku. Váha 1,2-1,5 kg.
Jinak také veverka někdy také nazývána (řeznická panenka) je díky prokrvení velmi šťavnatá a křehká. Vyniká výraznou chutí. Je vhodná na: steaky, tatarák, roastbeef a pravé fajitas
Hruška je co se týče křehkosti a libovosti TOP maso na steak, váží cca 0,4 - 0,5kg.
Rump steak BALENO po 200-250 g !
Dokonalý steak! Díky tukovému krytí a velmi křehkému masu si opravdu pochutnáte...
Steak cca 250 g
Sirloin steak je velmi křehké maso vhodné na libovější steak, roastbeef, pečení, dušení a minutky
Jinak také Skirt steak je díky prokrvení velmi šťavnatý a křehký. Vyniká výraznou chutí. Nachází se hned vedle Hanger steaku.
Vhodná na: steaky, rolády
Ořech (Thick flank) je libové maso, nejvyšší část ze zadní kýty. Váží cca 1,5- 2kg! Je vhodný na pečení, dušení a více vyzrálý i na grilování
Plec loupaná iron steak kdysi nazývaná též péro je díky žilkovému mramorování šťavnaté a křehké maso vhodné na steaky, baleno po 200-230 g
Pravá svíčková Tenderloin steak je nejjemnější hovězí maso. Vhodná na bifteky, steaky, pravý škrábaný tatarák nebo carpaccio.