.

.

Květová špička VCELKU

Rump steak je díky žilkovému mramorování šťavnaté a křehké maso vhodné na steaky, roastbeef, aj.

S DPH
Cena za kg:
Naporcovat
  • Jak si přejete naporcovat? Max. 250 znaků
Množství
Přidat do košíku
(cca g)

 

Květová špička je umístěná v horní části kýty. Jedná se o velké hýžďové svaly.

Květová špička je velice jemné maso, které se hodí na pečení, pečení v celku, vaření, dušení, grilování a na minutky.

Díky drobným vnitřním tukovým paprskům se steak udrží ve šťavnatém a nevysušeném stavu. I přesto je maso velmi libové. Vyjímečně chutné maso na steak MEDIUM. Je to takový steak pro ženské :-)

 

Vhodnost na grilování podle nás  = 100 %

Toto maso je v Americe na grilování využíváno nejvíce - tato svalovina je velmi libová a díky tomu, že se nachází nad kýtou a  za nízkým roštěncem v místě zvaném podocasí, tak není zvířetem prakticky k ničemu využívána a je díky tomu velmi křehká,  jemné žilky (tkzv. mramorování) tohoto masa dodávají steakům dokonalou chuť (není třeba vůbec solit a kořenit), doporučujeme nakrájet na plátky 2,5-3 cm, pak položit na pánev a cca 15 sekund nechat z každé strany zatáhnout, aby nevytékala šťáva, pak grilovat na maximálně rozpálené pánvi nebo kameni po dobu 2,5-3 minuty z každé strany, poté je vhodné nechat steak tkzv. dojít v troubě o teplotě cca 70 stupňů Celsia po dobu 10 minut.

 

Vakuově baleno v den bourání !!

 

Minimální trvanlivost a podmínky skladování:

 

Minimální trvanlivost našeho masa při vhodném skladování garantujeme 20 dnů od předání zákazníkovi. Do této doby je vhodné maso spotřebovat nebo případně zamrazit.

 

Čemu říkáme vhodné skladování? Maso je nejvhodnější skladovat na nejchladnějším místě Vaší chladničky (nejlépe nulové zóně) při teplotě 0-6 stupňů Celsia.

ks2001

Specifické reference

podobné produkty