



Holubička nebo taky "tabulová špička" - rump-cap je vhodná na steaky, závitky a minutky.
Malý kousek zadní kýty, který je u mladých kusů masných plemen použitelný na steaky. Italové toto maso používají na roastbeef. Jde o horní trojúhelníkovitá část spodního šálu (tabulová špička, tafelspitz, picanha, rump-cap).
Doporučujeme na steaky, závitky, minutky. Nedávno jsme ji vyzkoušeli nakrájet na nudličky a měli jsme z ní vynikající Svíčkovou stroganov, maso bylo rychle orestované a na talíři pak křehoučké....
Vhodnost na grilování podle nás = 85 %
Vakuově baleno v den bourání !!
Minimální trvanlivost a podmínky skladování:
Minimální trvanlivost našeho masa při vhodném skladování garantujeme 20 dnů od předání zákazníkovi. Do této doby je vhodné maso spotřebovat nebo případně zamrazit, kosti vakuujeme jen na přání - každopádně u nich je trvanlivost jen 5 dní.
Čemu říkáme vhodné skladování? Maso je nejvhodnější skladovat na nejchladnějším místě Vaší chladničky (nejlépe nulové zóně) při teplotě 0-6 stupňů Celsia.
Vyšší varianta Flank steaku vhodná na grilování a steaky, ale i pečení vcelku. Váha cca 1,5 kg.
Jinak také veverka někdy také nazývána (řeznická panenka) je díky prokrvení velmi šťavnatá a křehká. Vyniká výraznou chutí. Je vhodná na: steaky, tatarák, roastbeef a pravé fajitas
Hruška je co se týče křehkosti a libovosti TOP maso na steak, váží nejčastěji cca 0,4 - 0,45 kg.
Rump steak - 200 g. Výška 2-3 cm.
Rump steak je díky žilkovému mramorování šťavnaté a křehké maso vhodné na steaky, roastbeef, aj.
Dokonalý steak! Díky tukovému krytí a velmi křehkému masu od kosti si opravdu pochutnáte... Nejčastěji váží cca 800-850 g.
Steak vysoký 2,5-3 cm, cca 300 g
Striploin steak je velmi křehké maso vhodné na libovější steak, roastbeef, pečení, dušení a minutky
Jinak také Skirt steak (o váze cca 400 g) je díky prokrvení velmi šťavnatý a křehký steak. Vyniká výraznou chutí. Nachází se hned vedle Hanger steaku.
Vhodná na: steaky, rolády
Ořech (Thick flank) je libové maso, nejvyšší část ze zadní kýty. Váží cca 1,5- 2kg! Je vhodný na pečení vcelku, dušení a grilování
Plec loupaná iron steak (Top BLADE STEAK) kdysi nazývaná též péro je díky žilkovému mramorování šťavnaté a křehké maso vhodné na steaky, baleno po 250 g
Pravá svíčková Tenderloin steak je nejjemnější hovězí maso. Vhodná na bifteky, steaky, pravý škrábaný tatarák nebo carpaccio.
Steak Tomahawk je řez hovězího vysokého roštěnce (rib eye) s kostí (žebrem), který má 4-5 centimetrů. Říká se tomu řez "tomahawk", protože steak s dlouhou kostí připomíná jednoruční sekeru.