


baleno po 0,5 kg! Lícní svalovina - vhodné na velmi pomalé dušení či konfitování, dušení.
Poslední dobou se tato delikatesa stává velmi moderním a často vyhledávaným pokrmem v luxusních restauracích.
Hovězí líčka jsou poměrně tuhá, a proto nejvhodnější úpravou je velmi pomalé dušení či konfitování.
Nejčastěji se připravují na červeném víně nebo na tmavém pivu.
Dusí se na kořenové zelenině, s houbami, ve vlastní šťávě a na různých bylinkách či s divokým kořením.
Vhodnou přílohou k tomuto delikátnímu masu je bramborová kaše.
Vakuově baleno v den přivezení hovězích čtvrtí z EKO JATEK (20 dní před bouráním)
Líčka Vám přivezeme mražená, skladujte v mrazničce !!!
Minimální trvanlivost a podmínky skladování:
Minimální trvanlivost je po zamražení dalších 180 dní.
Skladujte v mrazničce při teplotě minimálně - 15 ° C
Jinak také veverka někdy také nazývána (řeznická panenka) je díky prokrvení velmi šťavnatá a křehká. Vyniká výraznou chutí. Je vhodná na: steaky, tatarák, roastbeef a pravé fajitas
Hruška je co se týče křehkosti a libovosti TOP maso na steak, váží cca 0,4 - 0,5kg.
Rump steak BALENO po 200-250 g !
Rump steak je díky žilkovému mramorování šťavnaté a křehké maso vhodné na steaky, roastbeef, aj.
Dokonalý steak! Díky tukovému krytí a velmi křehkému masu si opravdu pochutnáte...
Steak cca 250 g
Sirloin steak je velmi křehké maso vhodné na libovější steak, roastbeef, pečení, dušení a minutky
Jinak také Skirt steak je díky prokrvení velmi šťavnatý a křehký. Vyniká výraznou chutí. Nachází se hned vedle Hanger steaku.
Vhodná na: steaky, rolády
Ořech (Thick flank) je libové maso, nejvyšší část ze zadní kýty. Váží cca 1,5- 2kg! Je vhodný na pečení, dušení a více vyzrálý i na grilování
Plec loupaná iron steak kdysi nazývaná též péro je díky žilkovému mramorování šťavnaté a křehké maso vhodné na steaky, baleno po 200-230 g
Pravá svíčková Tenderloin steak je nejjemnější hovězí maso. Vhodná na bifteky, steaky, pravý škrábaný tatarák nebo carpaccio.
Steak Tomahawk je řez hovězího nízkého roštence s kostí (žebrem), který má čtyři nebo více centimetrů. Říká se tomu řez "tomahawk", protože steak s dlouhou kostí připomíná jednoruční sekeru.
Kýta je kvalitní libové hovězí maso. Velmi dobře se krájí a porcuje, ale je maličko tužší než vrchní šál. Je vhodná na pečení, dušení, rolády, závitky i ragů.