




Falešná svíčková - váleček je libové hovězí maso ze zadní kýty.
Váleček je vhodný k dušení, pečení, na tatarák a carpaccio.
Váleček je hovězí maso válcovitého tvaru ze zadní kýty. Tato svalovina má podobnou konzistenci jako kýta - spodní šál, takže je trochu tužší.
Váleček se hodí na pečení a dušení, na závitky a omáčky. Váleček lze prošpikovat a použít do svíčkové omáčky.
Váleček je vzhledem ke své libovosti velmi vhodný na tatarský biftek. Italové používají toto maso na carpaccio.
Vhodnost na grilování podle nás = 20 % (toto maso je zvířetem intenzivně využíváno k pohybu a tudíž je značně tuhé - na grilování nevhodné)
VYNIKAJÍCÍ NA CARPACCIO !!!!
Vakuově baleno v den bourání !!
Minimální trvanlivost a podmínky skladování:
Minimální trvanlivost našeho masa při vhodném skladování garantujeme 20 dnů od předání zákazníkovi. Do této doby je vhodné maso spotřebovat nebo případně zamrazit, kosti vakuujeme jen na přání - každopádně u nich trvanlivost jen 5 dní.
Čemu říkáme vhodné skladování? Maso je nejvhodnější skladovat na nejchladnějším místě Vaší chladničky (nejlépe nulové zóně) při teplotě 0-6 stupňů Celsia.
Porcujeme na jednotlive ptáčky z nižší kýty nebo plece.
Rump steak je díky žilkovému mramorování šťavnaté a křehké maso vhodné na steaky, roastbeef, aj.
Sirloin steak je velmi křehké maso vhodné na libovější steak, roastbeef, pečení, dušení a minutky
Ořech (Thick flank) je libové maso, nejvyšší část ze zadní kýty. Váží cca 1,5- 2kg! Je vhodný na pečení, dušení a více vyzrálý i na grilování
Pravá svíčková Tenderloin steak je nejjemnější hovězí maso. Vhodná na bifteky, steaky, pravý škrábaný tatarák nebo carpaccio.
Kýta je kvalitní libové hovězí maso. Velmi dobře se krájí a porcuje, ale je maličko tužší než vrchní šál. Je vhodná na pečení, dušení, rolády, závitky i ragů.
Kýta - vrchní šál je vysoké křehké libové hovězí maso. Více vyzrálé na Rump steak, dále na pečení, dušení, rolády, závitky i ragů.