.

Hovězí vývar z oháňky
Autor      05/12/2020 20:42:36     Home    0 Komentářů
Hovězí vývar z oháňky

SUROVINY:

  • 1 kg hovězí oháňky
  • 2 mrkve
  • 1/4 menšího celeru
  • 1 kořenovou petržel
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Koření: bobkový list, pepř, nové koření, sůl

 

PŘÍPRAVA:

pečení 40 minut a vařit oháňku do měkka

 

RECEPT:

Pro zvýraznění chuti vývaru oháňku opeču na sucho v troubě cca 40 minut, při teplotě 220 °C.

Ke konci do pečící nádoby vložím na větší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a neoloupanou cibuli na čtvrtky (asi na 10 min.)

Přendám do hrnce a přidám koření. Výpek v pečící nádobě zaleju horkou vodou a dobrůtku pečlivě ze stěn setřu a sleju do hrnce k oháňce.

Doleju studenou vodou, 1,5 až 2 litry. Vařím pomalu na mírném ohni do změknutí oháňky (pěnu během vaření sbírám).

Vývar scedím, část zeleniny a masa nakrájím do vývaru.

Přidám zavářku, doporučuji domácí nudličky a játrovou zavářku (játra doporučuji opět z biofarmy). Hovězí produkty již vůbec nenakupuji v obchodních řetězcích.

Hotovou polévku nakonec ozdobím petrželkou. Přeji dobrou chuť.

Hanka