.

Svíčková stroganov
Autor      05/12/2020 20:42:28     Home    0 Komentářů
Svíčková stroganov

SUROVINY:

 

MNOŽSTVÍ:

4 porce

 

RECEPT:

Maso nakrájíme přes vlákna na plátky, řádně naklepeme a nakrajíme na nudličky. Cibuli nakrajíme na plátky.

Nejlépe ve woku rozpustíme dvě lžíce másla se dvěma lžícemi oleje, pak přidáme maso a opékáme jej, můžeme maso již při opékání mírně osolit a opepřit. Potom přidáme cibuli, promícháme, dosolíme a dopepříme a opékáme dalších 5-10 minut.

Posypeme moukou, promícháme a opékáme ještě 3 minuty, pak přidáme střídavě zakysanou smetanu a kečup, vše řádně zamícháme, dle potřeby dochutíme a necháme přejít varem. Až vytvořená omáčka zhoustne, je jídlo hotové.

Podáváme nejlépe s hranolkami nebo rýží.