SUROVINY:
- 1kg falešné svíčkové pérka, svíčkové pravé, květové špičky
- 3ks cibule minimálně
- 500g zakysaná smetana
- 2 lžičky mouky
- 2 lžičky kečup jemný
- máslo
- sůl, pepř
MNOŽSTVÍ:
4 porce
RECEPT:
Maso nakrájíme přes vlákna na plátky, řádně naklepeme a nakrajíme na nudličky. Cibuli nakrajíme na plátky.
Nejlépe ve woku rozpustíme dvě lžíce másla se dvěma lžícemi oleje, pak přidáme maso a opékáme jej, můžeme maso již při opékání mírně osolit a opepřit. Potom přidáme cibuli, promícháme, dosolíme a dopepříme a opékáme dalších 5-10 minut.
Posypeme moukou, promícháme a opékáme ještě 3 minuty, pak přidáme střídavě zakysanou smetanu a kečup, vše řádně zamícháme, dle potřeby dochutíme a necháme přejít varem. Až vytvořená omáčka zhoustne, je jídlo hotové.
Podáváme nejlépe s hranolkami nebo rýží.