.

Roštěnky s omáčkou a rýží
Autor      05/12/2020 20:42:18     Home    0 Komentářů
Roštěnky s omáčkou a rýží
  • 8 ks plátků z roštěné nebo z květové špičky
  • 4 větší cibule
  • l lžíce sádla nebo oleje
  • hrstička sušených hub
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř

PŘÍPRAVA:

10 minut a 25 minut vaření

RECEPT:

Maso na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Na pánvi maso orestujeme na sádle nebo oleji z obou stran (asi 3 minuty z každé strany).

V otevřeném tlakovém hrnci osmahneme na tuku drobně nakrájenou cibuli do zlata. Na cibulku vložíme orestované maso, hrstičku sušených hub, 2 lžičky hořčice a vše zalijeme vývarem podle požadovaného množství omáčky. V uzavřeném tlakovém hrnci připravujeme asi 20 minut. Nakonec podle potřeby omáčku zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě a krátce provaříme.

Roštěnky podáváme s vařenou rýží.