- 8 ks plátků z roštěné nebo z květové špičky
- 4 větší cibule
- l lžíce sádla nebo oleje
- hrstička sušených hub
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř
PŘÍPRAVA:
10 minut a 25 minut vaření
RECEPT:
Maso na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Na pánvi maso orestujeme na sádle nebo oleji z obou stran (asi 3 minuty z každé strany).
V otevřeném tlakovém hrnci osmahneme na tuku drobně nakrájenou cibuli do zlata. Na cibulku vložíme orestované maso, hrstičku sušených hub, 2 lžičky hořčice a vše zalijeme vývarem podle požadovaného množství omáčky. V uzavřeném tlakovém hrnci připravujeme asi 20 minut. Nakonec podle potřeby omáčku zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě a krátce provaříme.
Roštěnky podáváme s vařenou rýží.