.

Dobrý den,

jak jsme se domluvili, posílám Vám fotky Vašeho masa po 5 měsících v chladničce, z toho 1 měsíc (ten poslední v olejovém nálevu s bylinkami). Mám za to, (i když to nevím už úplně přesně, záznamy si nevedu, ale Vy byste to možná věděl), že tohle maso je ze závozu někdy březen-duben a dnes máme 18.srpen.

Můžete si myslet, že jsem blázen, nebo magor, ale já chci vždycky vědět. Důvěřovat je dobrý, ale prověřovat je lepší .... :) 

Po mých zkušenostech s masem za poslední roky se mi nemůže nikdo divit, takže zkouším občas na malých porcích, co za kvalitu dostávám. Tentokráte jste měl hodně málo času, což chápu, nicméně to maso jste viděl sám, na vlatní oči, já takovéto pokusy dělám občas se vším.

Měl jsem tu nedávno (cca před 3 lety maso, které jsem naložil podobně, navíc bylo stabilizováno trochu Éčkama) a toto maso po 20ti dnech zplesnivělo !!! (normální je přece hniloba a ne plíseň) a to tak, že zevnitř !!! Ta plíseň byla prorostlá jako sněhová zelená vločka uvnitř masa !!! Po řezu.

Tím pádem jsem musel Vaše maso podrobit testu dlouhozrání, to je jasný, žejo.

Takže se mi nemůžete divit, že všechno zkouším a pak i testuji, zatím žiju a navíc vím, co si mám pak vybrat, co mi chutná.

Závěr - Vaše maso je skvělé a už vím jak ho nakládat. Olej musí být připravený a naložení doporučuji na 14 dní ve vinotéce ve skle a v utěrce.

Až budete mít čas, zvu Vás na biftek.

S pozdravem, Matoušek.