Maso z ekofarmy v Krkonoších míří k zákazníkům i přes internet.
Turisté poznávající krásy Krkonoš mohou na pastvinách na úpatí Černé hory narazit na stádo krav plemene Limousine.
V čerstvém ovzduší šplhá od jara do podzimu zhruba 250 zvířat až do nadmořské výšky 900 metrů. Domov mají na Ekofarmě Arnultovice, kde se jejich chovu celoročně poctivě věnují a odkud putuje jejich čerstvé maso k zákazníkům.
„Jsme farma specializovaná na chov krav bez tržní produkce mléka. Chováme je v režimu ekologického zemědělství a našim zákazníkům pravidelně nabízíme vyzrálé hovězí maso z mladých jalovic. Naše přednost je jednoznačně v kvalitě masa, které dodáváme precizně řeznicky zpracované, očištěné do kuchyňské úpravy a vždy vyzrálé minimálně 12 až 20 dnů ve zracím boxu ve visu u nás v bourárně,“ říká majitel farmy. Každý kousek masa je zabalený do vakuového balíčku, takže zákazníkům vydrží v lednici ještě dalších 20 dní.
„Maso bouráme a dělíme na daleko více částí, než je v Čechách většinou zvykem. Další přednost vidíme v servisu, který se snažíme našim zákazníkům pravidelně poskytovat. Vedle osobního odběru ve výdejním místě maso také pravidelně rozvážíme našimi dodávkami až do domu. Od určité hodnoty objednávky a vzdálenosti od farmy je dopravné úplně zdarma,“ přibližuje farmář.
Můžete si stáhnout celý článek od Stanislava Ďoubala z MF DNES