+420 730 511 115

head-biomasicko-recepty.jpg

Recepty

Hovězí vývar z oháňky

Recept Hovězí vývar z oháňky je pracnější, ale čas strávený přípravou Vám vrátí vynikající chuť polévky.

Vývar i zamrazuji, protože ho používám v řadě dalších receptů.

Hovězí vývar z oháňky

SUROVINY:

  • 1 kg hovězí oháňky
  • 2 mrkve
  • 1/4 menšího celeru
  • 1 kořenovou petržel
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Koření: bobkový list, pepř, nové koření, sůl

 

PŘÍPRAVA:

pečení 40 minut a vařit oháňku do měkka

 

RECEPT:

Pro zvýraznění chuti vývaru oháňku opeču na sucho v troubě cca 40 minut, při teplotě 220 °C.

Ke konci do pečící nádoby vložím na větší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a neoloupanou cibuli na čtvrtky (asi na 10 min.)

Přendám do hrnce a přidám koření. Výpek v pečící nádobě zaleju horkou vodou a dobrůtku pečlivě ze stěn setřu a sleju do hrnce k oháňce.

Doleju studenou vodou, 1,5 až 2 litry. Vařím pomalu na mírném ohni do změknutí oháňky (pěnu během vaření sbírám).

Vývar scedím, část zeleniny a masa nakrájím do vývaru.

Přidám zavářku, doporučuji domácí nudličky a játrovou zavářku (játra doporučuji opět z biofarmy). Hovězí produkty již vůbec nenakupuji v obchodních řetězcích.

Hotovou polévku nakonec ozdobím petrželkou. Přeji dobrou chuť.

Hanka

 

TIPY:

Maso z vývaru ještě dále používám. Hned po uvaření neodolám a kousek oháňky oberu a jako přílohu mám hořčici, křen a čerstvé pečivo.
Dále maso použiji jako přílohu k fazolkám na kyselo, nebo do křenové a koprové omáčky.

 

Posílat novinky

Kalendář rozvozu

leden 2019
Po Út St Čt So Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Doprava do domu

Rozvoz masa-dopravné

 

Volejte +420 730 511 115

Dovezeme Vám masíčko až do domu

Copyright © 2019 Ekofarma Arnultovice. Všechna práva vyhrazena.