+420 730 511 115

head-biomasicko-recepty.jpg

Recepty

Roštěnky s omáčkou a rýží

Roštěná je libovější hovězí maso ze zadní části roštěnce. Recept je výborný i z květové špičky.

Květová špička (rump steak)je libové hovězí maso s malým množstvím vaziva a tuku, hodí se na pečení i dušení. Recept zvládne i začátečník.

Roštěnky s rýžíSUROVINY:

  • 8 ks plátků z roštěné nebo z květové špičky
  • 4 větší cibule
  • l lžíce sádla nebo oleje
  • hrstička sušených hub
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř

 

PŘÍPRAVA:

10 minut a 25 minut vaření

 

 

RECEPT:

Maso na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Na pánvi maso orestujeme na sádle nebo oleji z obou stran (asi 3 minuty z každé strany).

V otevřeném tlakovém hrnci osmahneme na tuku drobně nakrájenou cibuli do zlata. Na cibulku vložíme orestované maso, hrstičku sušených hub, 2 lžičky hořčice a vše zalijeme vývarem podle požadovaného množství omáčky. V uzavřeném tlakovém hrnci připravujeme asi 20 minut. Nakonec podle potřeby omáčku zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě a krátce provaříme.

Roštěnky podáváme s vařenou rýží.

 

Posílat novinky

Kalendář rozvozu

únor 2019
Po Út St Čt So Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Doprava do domu

Rozvoz masa-dopravné

 

Volejte +420 730 511 115

Dovezeme Vám masíčko až do domu

Copyright © 2019 Ekofarma Arnultovice. Všechna práva vyhrazena.