+420 730 511 115

head-biomasicko-beef.jpg

Dělení hovězího masa

Hovězí maso se primárně rozděluje na maso přední a zadní:

Přední - Kližka, Krk, Přední s kostí, pupek, vysoký rošťenec

ZadníKýtaořech, váleček, karabáček, květová špička, Plec: kulatá plec - falešná svíčková (tkzv. pérko), loupaná plec, Roštěná Pravá svíčková  

 

Kýta vrchní šál Hruška steak Holubička steak Ořech - Sirloin steak Hovězí maso - pupek Hovězí maso - pupek Žebro na polévku Oponka - Skirt steak Flank steak - Severoamerický hovězí maso- Lopatkový plátek na steak Hovězí maso - husička Kýta - spodní šál Plec loupaná - iron steak Hovězí maso - žebro na pečení Hovězí maso - plec Hovězí maso - kližka zadní Hovězí maso - kližka přední Hrudí bez kosti Hrudí s kostí Hovězí líčka Hovězí oháňka Falešná svíčková - VÁLEČEK Flank steak - Jihoamerický Hanger steak -Veverka (řeznická panenka) Pravá svíčková - Tenderloin steak Falešná svíčková PÉRKO - Chuck Tender steak Květová špička - Rump steak Roštěná - Sirloin steak Vysoký roštěnec - Rib eye steak Hovězí maso - krk

 

S klasickým dělením hovězího na méně kvalitní „přední“ a kvalitnější „zadní“ si ale nevystačíme. Určitě ne k tomu, aby bylo maso optimálně využito k přípravě takových pokrmů, k nimž se ideálně hodí. Respektive se při takovém dělení o řadu zajímavých gastronomických zážitků ochudíme. V ČR zcela nedoceněný je třeba také vysoký roštěnec bez kosti, jakožto přední hovězí, což je další část hovězího, z něhož lze připravovat steakové pokrmy. K tomu je ale opět třeba detailnějšího porcování, protože na uvedené účely se hodí především středová část roštěnce, ze kterého lze "vypreparovat" tkzv. krční steak

Posílat novinky

Kalendář rozvozu

březen 2017
Po Út St Čt So Ne
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Doprava do domu

Rozvoz masa-dopravné

 

Volejte +420 730 511 115

Dovezeme Vám masíčko až do domu

Copyright © 2017 Ekofarma Arnultovice. Všechna práva vyhrazena.